Пълнено пиле с праз, кисело зеле и дреболии

Дата: 08.03.2008
Източник: Бон Апети
Пълнено пиле с праз, кисело зеле и дреболии
 
Необходими продукти:
1 пиле
1 щипка джоджен
1 щипка черен пипер
1 щипка червен пипер
1 щипка зеленчукова подправка
бульонът от дробчетата и гъбите
1 глава лук
50 г краве масло
100 г ориз
100 г сварени гъби
500 г сварени пилешки дробчета
лимонена киселина на вкус
1 ч. л. червен пипер
10 зърна черен пипер
2 дафинови листа
50 г краве масло
1 стрък праз лук
1 кисела зелка
1 щипка кимион
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнено пиле с праз, кисело зеле и дреболииЗелето се нарязва наедро и се сварява заедно с дафиновия лист и черния пипер.
2
Пълнено пиле с праз, кисело зеле и дреболии 2Прибавят се разтопеното масло (50 г) и нарязаният надребно праз лук.
3
Пълнено пиле с праз, кисело зеле и дреболии 3Лукът, гъбите и дробчетата за плънката се нарязват и се запържват в предварително разтопеното масло.
4
Пълнено пиле с праз, кисело зеле и дреболии 4Сипва се оризът и се разбърква.
5
Пълнено пиле с праз, кисело зеле и дреболии 5Подправя се с джоджен, кимион, червен пипер, черен пипер и зеленчукова подправка и се налива малко от бульона, в който са варени дробчетата и гъбите.
6
Пълнено пиле с праз, кисело зеле и дреболии 6Пилето се пълни с по-голяма част от готовата плънка и се зашива.
7
Пълнено пиле с праз, кисело зеле и дреболии 7Пече се 80 минути в предварително загрята фурна при температура 160 градуса, след което се изважда от печката.
8
Пълнено пиле с праз, кисело зеле и дреболии 8Останалата част от плънката се смесва с киселото зеле и се овкусява с червен пипер и лимонена киселина.
9
Пълнено пиле с праз, кисело зеле и дреболии 9Сместа се сипва около пилето, налива се от бульона, в който са варени дробчетата и гъбите, и ако е нужно, се прибавя лимонена киселина на вкус. Ястието се пече около 20 минути при температура на фурната 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта