Панирани ябълки

Дата: 14.01.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 големи зелени ябълки
4 яйца
300 г брашно
100 г пудра захар
200 мл прясно мляко
1 ванилия
олио за пържене
за гарниране:
300 г цедено кисело мляко
100 г боров мед
100 г печени орехи
за поръсване:
1 с. л. пудра захар
1 ванилия
1/2 ч. л. канела

Начин на приготвяне:
1
Панирани ябълки
Ябълките се почистват от семките (избушват се с корер) и се нарязват на дебели шайби.

 


2
Панирани ябълки 2
Брашното се сипва в купа, слагат се пудрата захар и ванилията, прави се кладенче и се чукват яйцата. Бърка се с телена бъркалка, като по малко се налива и млякото. Трябва да се получи тесто малко по-гъсто от това за палачинки.

 


3
Панирани ябълки 3
Ябълките се потапят в тестото.

 


4
Панирани ябълки 4
После се пържат в загрято олио, на маслена баня, до златисто. Изваждат се върху хартия, да се отцеди излишната мазнина.

 


5
Панирани ябълки 5
Като леко се охладят, с цедка се поръсват със смесените канела, ванилия и пудра захар.

 


6
Панирани ябълки 6
Гарнират се със смесено с мед цедено кисело мляко и се поръсват с натрошени печени орехи.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта