Пържен ориз със свинско по тайландски

Дата: 05.01.2008
Източник: Бон Апети
Пържен ориз със свинско по тайландски
 
Необходими продукти:
100 г свинско месо
1 краставица
пресен магданоз
чили сос на вкус
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. натриев глутамат
1 с. л. захар
1 с. л. соев сос
5 с. л. олио
6-8 листа пресен босилек
1 яйце
1/2 морков
1/2 глава лук
1 домат
2 скилидки чесън
200 г сварен ориз
пресен лук
 

Начин на приготвяне:
1
Пържен ориз със свинско по тайландскиМесото се нарязва на дребни късчета и се маринова със соевия сос, след което се оставя да отлежи 30 минути.
2
Пържен ориз със свинско по тайландски 2Олиото се сгорещява в уок, добавят се месото и яйцето и се разбърква.
3
Пържен ориз със свинско по тайландски 3След 3-4 минути се слагат нарязаните надребно чесън и лук, настърганият морков, накъсаните листа босилек и разрязаният на четири домат. Пържат се 2-3 минути, като се бъркат непрекъснато.
4
Пържен ориз със свинско по тайландски 4Оризът се смесва с поомекналите зеленчуци и се натиска с шпатула. Подправя се с чили сос, соев сос, захар, сол и натриев глутамат и се разбърква няколко минути.
5
Пържен ориз със свинско по тайландски 5Ястието се сервира гарнирано с пресен магданоз, половин лайм, резени краставица и стръкове пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта