Пържен пай с праскови и малини

Източник: Бон Апети
Дата: 16.08.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г праскови
50 г краве масло за прасковите
1 шепа малини
1 к. ч. захар
5–6 ч. л. кафява захар
4 с. л. растителна сметана
2–3 с. л. нишесте
2 с. л. пчелен мед
пудра захар за поръсване
2 ч. ч. брашно
100 г краве масло
1 с. л. захар
1/4 ч. л. сол
1/2 ч. л. канела


Начин на приготвяне:
1
Пържен пай с праскови и малини

Прасковите се разполовяват и костилките се отстраняват. Половинките се подреждат в тава. В сърцевината на всяка се поставя по малко масло, поръсват се с кафява захар и се пекат около 20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.


2
Пържен пай с праскови и малини 2
След това се поставят в пасатор, сипва се сметаната и се пюрират. Изливат се в същата тава, в която са печени, и се налива разтвореното във вода нишесте. Разбърква се и се кипва, за да се уплътни, като се бърка през цялото време.
3
Пържен пай с праскови и малини 3
Когато пюрето започне по-трудно да се отлепя от бъркалката, се оттегля от котлона. Добавят се медът и захарта, разбърква се добре и се оставя да се охлади.
4
Пържен пай с праскови и малини 4

В кухненски робот се сипват пресятото брашно, маслото, захарта, солта и канелата и се разбиват на ниски обороти. Щом брашното поеме маслото, се наливат 2 с. л. леденостудена вода и разбъркването продължава.


5
Пържен пай с праскови и малини 5
Тестото се меси кратко с ръце и се оставя покрито за 30 минути в хладилник. След това се разделя на малки топки, които се разточват на кръгове и се поръсват с пудра захар.
6
Пържен пай с праскови и малини 6
Тестената платка се поставя в предварително поръсена с пудра захар форма за пай и в средата се слага по 1 ч. л. от изстудения прасковен крем и по няколко малини. Ръбовете на тестото се намазват и формата се затваря.
7
Пържен пай с праскови и малини 7
Пайовете се пържат в предварително загрят фритюрник или в обилно количество олио до златисто. Изваждат се върху салфетка и при сервиране се поръсват с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: