Пържени пилешки бутчета

Тайната е в маринатата
Източник: Бон Апети
Дата: 03.06.2011
Пържени пилешки бутчета
 
Необходими продукти:
9 пилешки бутчета
400 г кисело мляко
1 с. л. крем от чесън
2 щипки канела
1 лимон
5 шушулки кардамон
300 г брашно от нахут
сол на вкус
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Пържени пилешки бутчета

Киселото мляко се смесва с крема от чесън, канелата, настърганата лимонова кора и зърната от кардамона.


2
Пържени пилешки бутчета 2

Бутчетата се мариноват в получената смес.


3
Пържени пилешки бутчета 3

Овалват се в брашното от нахут, размесено със сол на вкус. 


4
Пържени пилешки бутчета 4

Пържат се на маслена баня.


 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2015
Мария, брашното от нахут има аромат на ядки. Принципно може да се замени с обикновено или с царевично брашно, но ще загуби аромата си. Ако решиш да използваш картофено брашно, коричката ще стане много хрупкава.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2014
С какво може да заменим брашното от нахут?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


234 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: