Патешки гърди с трицветен сос от чушки

Дата: 08.06.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 бр. патешки гърди
черен пипер и сол на вкус
100 мл сметана
10 мл вермут
1 1/2 чушки (зелена, жълта и червена)
1 с. л. бяло вино
1 ч. л. зърна микс от 3 вида пипер (бял, зелен и черен)
 

Начин на приготвяне:
1
Патешки гърди с трицветен сос от чушкиВърху кожата на патешките гърди се правят успоредни разрези. Месото се посолява и се поръсва с черен пипер от двете страни.
2
Патешки гърди с трицветен сос от чушки 2Гърдите се запичат на силно загрят тиган, като първоначално се поставят с кожата надолу.
3
Патешки гърди с трицветен сос от чушки 3Щом се зачерви от двете страни, месото се прехвърля в предварително загрята на 180 градуса фурна и се запича за 5 минути.
4
Патешки гърди с трицветен сос от чушки 4Зърната пипер се заливат с бяло вино.
5
Патешки гърди с трицветен сос от чушки 5Чушките се нарязват на жулиени и се запържват в мазнината от патешкото месо.
6
Патешки гърди с трицветен сос от чушки 6След 1-2 минути се налива сметаната.
7
Патешки гърди с трицветен сос от чушки 7Добавят се накиснатите в бяло вино зърна пипер и се посолява.
8
Патешки гърди с трицветен сос от чушки 8Накрая се налива вермутът, сосът се разбърква и къкри, докато се сгъсти.
9
Патешки гърди с трицветен сос от чушки 9При сервиране гърдите се нарязват на филийки, гарнират се със соса и се украсяват с клонки мащерка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


226 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта