Печено бри с мед и ядки

Дата: 04.12.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г сирене „Бри”
1/2 ч. ч. мед
50 г микс от сушени плодове
50 г микс от печени ядки
за крекерите:
1 1/2 ч. ч. семолина (грис от твърда пшеница)
1 1/2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. топла вода
1/3 ч. ч. зехтин
1 ч. ч. сол
брашно за разточване
зехтин за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Печено бри с мед и ядки
Семолината, брашното, солта, зехтинът, водата се смесват в купа, замесва се тесто.

 


2
Печено бри с мед и ядки 2
Тестото се разделя на 12 равни части.

 


3
Печено бри с мед и ядки 3
Оформят се топки, подреждат се в тава и се намазват със зехтин. Оставят се да престоят на стайна температура, завити с фолио за свежо съхранение, около 1 час.

 


4
Печено бри с мед и ядки 4
След това топките се разточват натънко с малко брашно. (С машина за паста на 4 размер).

 


5
Печено бри с мед и ядки 5
Тестените ленти се поставят в тава върху хартия за печене, режат се по диагонал с размери по желание.

 


6
Печено бри с мед и ядки 6
Пекат се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, до златистокафяв цвят – около 12 минути. Оставят се да починат.

 

 

 


7
Печено бри с мед и ядки 7
После фурната се редуцира на 190 градуса. Триъгълниците сирене се нарязват надве и се слагат в тава с незалепващо покритие. Запичат се, докато омекнат.

 


8
Печено бри с мед и ядки 8
Разпределят се в чинии, заливат се с мед и се поръсват с ядките и сушените плодове.

 


9
Печено бри с мед и ядки 9
Сервират се с крекерите.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта