Петифури с крем ликьор

Дата: 10.06.2010
Източник: Бон Апети
Петифури с крем ликьор
 
Необходими продукти:
4 яйца
50 мл ликьор
50 г лешници
300 г шоколадов кувертюр
настърган шоколад и ядки а гарниране
100 г шоколадов топинг или течен шоколад
150 г брашно
250 г масло
210 г захар
50 мл сметана
 

Начин на приготвяне:
1
Петифури с крем ликьорВ купа се разбиват яйцата със захарта и маслото. Постепенно се прибавя пресятото брашно, а накрая – шоколадовият топинг.
2
Петифури с крем ликьор 2Тестото се разпределя върху хартия за печене, поставена на дъното на тавичка, и се пече за около 10 минути на 200 градуса. Изважда се от фурната и когато изстине, блатът се реже на формички по желание.
3
Петифури с крем ликьор 3Шоколадовият кувертюр се разтапя на водна баня и към него се добавят счуканите или смлени ядки. Сипват се ликьорът и сметаната и се бърка до получаването на гъст крем. Дръпва се от огъня и се оставя да изстине.
4
Петифури с крем ликьор 4Всяко парче от блата се маже с крем, върху него се слага още едно парче, пак се маже и най-отгоре се слага едно парче. Украсява се с настърган шоколад и ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта