Пиле по ловджийски

Дата: 14.11.2014
ТИТЛА: Хоби готвач
Пиле по ловджийски
 
Необходими продукти:
6-8 бр. пилешки бутчета
брашно за овалване
зехтин за пържене
за маринатата:
300 мл червено вино
риган, бахар, черен пипер, сол и чесън на вкус
за соса:
400 г белени домати от консерва
4-5 скилидки чесън
1/2 ч. ч. зелени маслини (без костилки)

Начин на приготвяне:
1
Пиле по ловджийскиМаринатата се приготвя като се смесят виното, чесънът, черният пипер, бахарът, риганът и солта. Бутчетата се оставят да престоят за 12 часа в маринатата.
2
Пиле по ловджийски 2Пилешките бутчета се овалват в малко брашно и се запържват в сгорещен зехтин до получаване на златист цвят и хрупкава коричка.
3
Пиле по ловджийски 3Запържените пилешки бутчета се нареждат в тавичката, в която ще се пекат.
За приготвянето на соса е необходимо да се запържат доматите, като се добавят чесънът, маслините и малко от маринатата, в която са престояли бутчетата. След това се пилешките бутчета се заливат със соса.
4
Пиле по ловджийски 4Ястието се пече 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта