Пиле "Табака"

Дата: 15.12.2001
Източник: Бон Апети
Пиле
 
Необходими продукти:
1 пиле (750-800 г)
лют пипер на вкус
1 ч. л. лимонов сок
2 стръка копър
2 стръка магданоз
3 скилидки чесън
4 зелени домата
сол и черен пипер на вкус
3 скилидки чесън
2 с. л. заквасена сметана
1 с. л. маргарин
сол
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле Пилето се разрязва на две през гърдите и се начуква, докато се получи средно тънка пържола. Овкусява се със сол и черен пипер.
2
Пиле Чесънът се счуква и се смесва със сметаната. Подправя се с малко черен пипер. Пилето се намазва от двете страни и се оставя да престои няколко часа.
3
Пиле Пържи се в оребрен чугунен тиган с капак. Тиганът се загрява силно и пилето се поставя с вътрешната част към дъното. Когато е готово, се обръща от другата страна.
4
Пиле За да се приготви сос "Кемали", доматите се нарязват на едри парчета, сваряват се и се пюрират. Прибавят се чесън, копър, магданоз и едро счукан лют пипер на вкус. Добавя се малко лимонов сок и хубаво се разбърква.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта