Пилешки емпанадас по боливийски

Дата: 25.06.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
1/2 ч. л. кимион
1 ч. л. риган
1 дафинов лист
10 зърна черен пипер
1/2 морков
1 червена чушка
2 глави лук
2 скилидки чесън
30-40 г маргарин
150 г картофа
300 г пилешки гърди
200-250 мл вода
1/2 ч. л. захар
1 ч. л. куркума
60-80 г маргарин
лют пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешки емпанадас по боливийскиМесото се поставя в тенджера, залива се с вода, подправя се със зърна черен пипер и се вари около 20 минути.
2
Пилешки емпанадас по боливийски 2Картофите се нарязват на дребни кубчета и се добавят към месото около 10 минути, след като е завряло. Щом се сварят, месото и картофите се нарязват надребно, а бульонът се запазва.
3
Пилешки емпанадас по боливийски 3Брашното се сипва в кухненски робот и се поръсва със захар и куркума. Добавя се маргаринът и се омесва, като постепенно се наливат около 200-250 мл вода.
4
Пилешки емпанадас по боливийски 4Полученото меко тесто се слага в купа и се оставя да стегне за около 30 минути в хладилник.
5
Пилешки емпанадас по боливийски 5Лукът, чесънът и чушката се нарязват надребно, морковът се настъргва на ренде. Маргаринът се загрява в тенджера и в него се задушават първо лукът и морковът, а след това и останалите зеленчуци.
6
Пилешки емпанадас по боливийски 6Нарязаното пилешко месо и картофите се сипват при задушените зеленчуци, плънката се поръсва с подправките и се разбърква добре.
7
Пилешки емпанадас по боливийски 7Накрая се налива един черпак от бульона, в който са варени пилешкото месо и картофите.
8
Пилешки емпанадас по боливийски 8Тестото се разточва на тънък лист и от него с метален пръстен се изрязват кръгове.
9
Пилешки емпанадас по боливийски 9В средата на всеки кръг се сипва от плънката, прегъва се на две и краищата му се притискат, за да се затвори плътно.
10
Пилешки емпанадас по боливийски 10Така оформените емпанадас се подреждат в намазана с маргарин и набрашнена тава и се пекат 15-20 минути в предварително загрята фурна при температура 200 градуса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта