Писия със сос "Шийтаке" и гарнитура от дюли

Източник: Бон Апети
Дата: 22.11.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 писия
200 мл прясно мляко
2 с. л. олио
2 дюли
50 мл бренди
1-2 с. л. бяло вино
1 с. л. захар
1 с. л. олио
4-5 стерилизирани гъби "Шийтаке"
1 скилидка чесън
1/2 малка глава лук
стъблото на 1 стрък целина
2-3 с. л. соев сос
1 с. л. сусамово олио
1/4 с. л. мед
чили сос на вкус


Начин на приготвяне:
1
Писия със сос
Перките, опашката, хрилете и вътрешностите на рибата се почистват. Рибата се поставя в дълбока тава, налива се млякото и се оставя да престои 30 минути в хладилник.
2
Писия със сос
След това писията се подсушава и се пържи в сгорещеното олио по 3-4 минути от всяка страна.
3
Писия със сос
Дюлите се почистват и се нарязват на колелца. Олиото и захарта се сипват в малка тенджера и когато се загреят, се добавят дюлите, налива се виното и плодовете се задушават, докато омекнат.
4
Писия със сос
Задушените дюли се фламбират с брендито.
5
Писия със сос
Сусамовото олио се загрява в тенджерка и в него за 30 секунди се запържват нарязаните лук и чесън. Добавят се гъбите и наситнената целина, задушават се 2-3 минути, подправят се с чили сос, мед и соев сос и се оттеглят от котлона.
6
Писия със сос
Ястието се сервира, като рибата се поставя върху карамелизираните дюли, залива се със соса и по желание се аранжира с нарязан на тънки ивици праз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: