Пица с грилирани тиквички и патладжан

Дата: 31.07.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
500 г брашно
1 пакетче суха мая
4 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар
1 щипка копърово семе
за топинга:
200–300 г кашкавал
1 патладжан
1 тиквичка
1 домат
пармеза за поръсване
за тепенад:
100 г черни маслини без костилки
20–30 г орехови ядки
4 листа босилек
2 скилидки чесън
4 с. л. зехтин
магданоз и сол на вкус

Начин на приготвяне:
1
Пица с грилирани тиквички и патладжан
Брашното се пресява в голяма купа. Маята се изсипва в купичка, поръсва се със захарта и 1 ч. л. брашно и се разбърква. Разтваря се в 200–250 мл хладка вода и се оставя да шупне за 15–20 минути.


2
Пица с грилирани тиквички и патладжан 2Брашното се ароматизира с копъровото семе, наливат се зехтинът и шупналата мая и се бърка. Меси се на ръка 5–8 минути и се оставя покрито за 15 минути, за да втаса.
3
Пица с грилирани тиквички и патладжан 3Патладжанът се нарязва на колелца, поръсват се със сол и се оставят около 15 минути в подходящ съд, за да се отцеди горчивият сок. Измиват се и се подсушават.
4
Пица с грилирани тиквички и патладжан 4Тиквичката се нарязва на филийки с дебелина 1/2 пръст, които леко се овалват в олио и се запичат на грил тиган по 2–3 минути от всяка страна. След това по същия начин се изпичат и патладжанените кръгчета.
5
Пица с грилирани тиквички и патладжан 5Маслините се поставят в блендер и се пюрират заедно с босилека, магданоза, чесъна, солта и зехтина. В готовото пюре се добавят смлените орехови ядки и се разбърква.
6
Пица с грилирани тиквички и патладжан 6Втасалото тесто се разпределя в две намазнени тави с диаметър 30 см и се изтънява с ръце, като се оформят ръбове по стените. Тапенадът се нанася върху повърхността на двете теста, като краят не се покрива.
7
Пица с грилирани тиквички и патладжан 7Отгоре се подреждат печените тиквички и патладжани и нарязаният на полумесеци домат.
8
Пица с грилирани тиквички и патладжан 8Пиците се поръсват с нарязания на кубчета кашкавал и се пекат в предварително загрята до 250 градуса фурна 10–15 минути. След като се извадят, се поръсват с настърган "Пармезан".
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта