Рибарски пай

Дата: 13.10.2011
Източник: Бон Апети
Рибарски пай
 
Необходими продукти:
200 г филе от бяла риба
200 г филе от сьомга без кожата
125 г пушена пъстърва
80 мл бяло сухо вино
2 стръка праз лук
1 морков
1 с. л. брашно
180 мл готварска сметана
60 г краве масло
2 с. л. английска горчица
1 филия бял хляб (на трохи)
50 г настъргано сирене “Чедър”
4 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус
за пюрето:
1,2 кг картофи
50 г краве масло
50 мл прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Рибарски пай
Картофите се обелват, нарязват се на парчета и се сваряват.


2
Рибарски пай 2
Още топли се намачкват с преса за картофи, разбъркват се маслото и млякото и се овкусяват със сол и черен пипер.


3
Рибарски пай 3
Сьомгата и бялата риба се нарязват на парчета, овкусяват се със сол и черен пипер и се запържват в половината от маслото за пая.


4
Рибарски пай 4
После се подреждат на дъното на тавата за печене, заедно с нарязаната пушена пъстърва.


5
Рибарски пай 5
В същия тиган се добавя останалото масло и се запържват нарязаният праз лук и настърганият морков. Деглазира се с виното и се задушава докато зеленчуците омекнат.


6
Рибарски пай 6
Когато останат на мазнина, се добавя брашното, разбърква се и се запържва леко, след това се добавя горчицата, дръпва се от огъня и се налива сметаната.


7
Рибарски пай 7
Рибата се залива със соса и се поръсва с наситнения магданоз.


8
Рибарски пай 8
Отгоре се покрива с картофеното пюре, като се заглажда добре с шпатула.


9
Рибарски пай 9
Паят се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути, след това се поръсва с настърганото сирене „Чедър“ и с хлебните трохи. Пече се за още 15 минути на 200 градуса, до зачервяване.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


195 ДУШИ ОНЛАЙН
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта