Рисувано руло

Интересно, впечатляващо и не на последно място - много вкусно
Източник: Бон Апети
Дата: 19.01.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
За тестото за украсата:
1 белтък
20 г брашно
30 г захар
20 г какао
30 г краве масло

за блата:
4 яйца
120 г брашно
120 г захар
1 щипка сол
1 ванилия
сокът от 1 портокал

за плънката:
400 г сирене "Маскарпоне"
200 г бял шоколад
100 мл сладкарска сметана


Начин на приготвяне:
1
Рисувано руло
На хартия за печене с маркер се рисуват флорални мотиви или други по желание. Могат да се използват и разпечатани фигурки. Хартията се залепва на плота с тиксо, за да е стабилна.
2
Рисувано руло 2
Втори лист хартия за печене се изрязва с формата на съда за печене. Поставя се върху другата хартия и се лепи за плота с тиксо.
3
Рисувано руло 3
Белтъкът се смесва с какаото, брашното, захарта и маслото. Разбърква се до хомогенизиране.
4
Рисувано руло 4
С получената смес се пълни пош и с него се рисува по контурите от картинките на долната хартия. Украсеният горен лист се отлепва и се поставя в съда за печене. Замразява се за 15 минути във фризер.
5
Рисувано руло 5
Яйцата за блата се разделят. Жълтъците се разбиват с половината захар, а белтъците – с другата половина и солта и постепенно се прибавят към жълтъците. Разбърква се внимателно и малко по малко се добавят ванилията и брашното.
6
Рисувано руло 6
Разбърква се внимателно със силиконова шпатула.
7
Рисувано руло 7
Сместа се изсипва върху украсата и блатът се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна с вентилатор за 20 минути.
8
Рисувано руло 8
Охлажда се леко и се намазва със сока от портокал.
9
Рисувано руло 9
Маскарпонето се разбива внимателно и към него при постоянно бъркане се добавя разтопения в микровълнова шоколад. Сметаната се разбива и се прибавя към сместа с маскарпоне. Разбърква се с шпатула.
10
Рисувано руло 10
Плънката се разпределя върху блата и се навива руло, което се оставя в хладилника да стегне поне за 2 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2015
Вкусно и ефектно.
9.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2014
Правя същата рецепта, но го намазвам с мармалад (от сини сливи) или цедено мляко със сметана
8.
Изпрати
лично съобщение

03.05.2014
чудесно руло се получи, често ще присъства на нашата трапеза :)
7.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2014
Днес направих рулото и шарката се получи,но когато го навих се начупи.Следвах точно написаните инструкции ,но не ми се получи. Може ли да ми кажете защо се получи така ?
6.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2014
Аз използвах само тестото за украсата и направих тесто за блата от 4 яйца 9с.л. захар 9с.л брашно и 1 бакпулвер. Вместо да направя вашата плънка използвах сладко от праскови, защото това имах под ръка. Стана страхотно. :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: