Самосас

Гост: Кали, певица
Източник: Бон Апети
Дата: 22.10.2005
Самосас
 
Необходими продукти:
1 кг типово брашно
300 мл вода
1/2 л олио за пържене
1 1/2 ч. л. кимион
2-3 щипки сол
200 г грах
6-7 картофа
1 глава чесън
10 зърна от кориандър
1 к. ч. олио
1 ч. л. сладък червен пипер
1 ч. л. лют червен пипер
1 ч. л. смлян кимион
1 ч. л. сушен магданоз
1 ч. л. гарам масала /къри/
1 щипка анасон
1 щипка куркума


Начин на приготвяне:
1
Самосас
Брашното се смесва с водата, солта и кимиона и се замесва твърдо тесто. Разстила се, след което се навива на руло. Отново се разточва и процедурата се повтаря около 10 пъти. Целта е да стане плътно и еднородно тесто.
2
Самосас 2
Накрая тестото отново се навива на руло и се опакова в найлон. Оставя се да престои в хладилник около 10-15 минути.
3
Самосас 3
Картофите се обелват, сваряват се и се нарязват на еднакви по големина парчета. Чесънът се обелва и се нарязва наситно.
4
Самосас 4
В нагорещен уок се сипва мазнина, чесънът се запържва и се подправя с анасон, куркума и кориандър. Прибавят се грaхът и сварените картофи. Накрая се добавят и останалите подправки и плънката се запържва, като се разбърква и намачква добре.
5
Самосас 5
Тестото се изважда от хладилника и се нарязва на дебели дискове. Дисковете с точилка се разстилат на тънки питчици, като се поръсват с малко бяло брашно. Разрязват се на половини.
6
Самосас 6
Половинките се оформят като фунийки и във всяка се слагат по 1-2 с. л. от леко охладената плънка. Джобчетата се затварят и се пържат в силно нагорещена мазнина до златисто.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: