Мус от червени чушки и херинга

Източник: Бон Апети
Дата: 17.11.2005
Мус от червени чушки и херинга
 
Необходими продукти:
1 кг чушки
2-3 с. л. заквасена сметана
2-3 стръка копър
1 стрък пресен лук
4 филета аншоа
100 г майонеза
4 яйца
4 филета маринована херинга
150 г сирене
лимонов сок на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мус от червени чушки и херинга
Чушките се изпичат, обелват се и се пюрират заедно със сиренето. Един по един се добавят жълтъците.
2
Мус от червени чушки и херинга 2
Белтъците се разбиват на сняг и в тях се изсипва пюрираната смес, като се разбърква внимателно с шпатула, за да не спадне.
3
Мус от червени чушки и херинга 3
Сместа се излива в предварително намаслени и поръсени с грис (галета) купички, като се пълнят до средата. Поставят се в тава.
4
Мус от червени чушки и херинга 4
В тавата се налива вода до 3/4 височината на купичките. Пече се 30-40 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна. Изважда се и се оставя да изстине.
5
Мус от червени чушки и херинга 5
Майонезата се разбива със сметана, наситнени филета аншоа и лук. Подкиселява се с лимонов сок и се поръсва с наситнен копър. Готовият мус се обръща в чиния, гарнира се с филета херинга и сос и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: