Сaпаревска баница

Дата: 01.04.2006
Източник: Бон Апети
Сaпаревска баница
 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
200 г орехи
3 стръка праз лук
1 ч. ч. ориз
1 к. ч. олио
1 с. л. гранулирана зелена подправка
 

Начин на приготвяне:
1
Сaпаревска баницаПразът се нарязва наситно и се запържва в 1 к. ч. предварително нагорещено олио. Добавя се гранулираната подправка, сипва се почистеният ориз и когато стане стъклен, се наливат 7-8 ч. ч. гореща вода. Когато е готова, плънката се оставя да изстине.
2
Сaпаревска баница 2Една кора се отделя настрана и се оставя сурова. Всяка от останалите се изпича от двете страни до златисто на плочата на котлона, като енергично се върти, за да не изгори.
3
Сaпаревска баница 3Орехите се смилат. Нагорещява се олио и с него се подмазва тавата. Слага се една кора, полива се с малко от нагорещеното олио, поръсва се с част от плънката и със смлени орехи.
4
Сaпаревска баница 4Баницата се приготвя, като корите се слагат по две и се покриват с плънката по описания начин. Най-отгоре се слага суровата кора и се полива с олио. Баницата се пече в предварително загрята фурна до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


333 ДУШИ ОНЛАЙН
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта