Сарми с боб и наденица

Дата: 24.10.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава зеле
600 г сурова едро кълцана наденица
300 г бял боб
2 глави лук
2 моркова
1 с. л. червен пипер
4 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
за доматения сос:
400 г домати на кубчета от консерва
1 ч. л. джоджен
1 глава лук
2 с. л. олио
1 щипка захар
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Сарми с боб и наденицаБобът се накисва в студена вода от предната вечер. Сварява се в тенджера под налягане за около 1 час. Кочанът на зелката се цепва на кръст и се вари в голямо количество вода, докато омекне – около 10 минути, за да могат лесно да се отделят листата му. След това се охлажда леко и листата се отделят.
2
Сарми с боб и наденица 2Лукът и морковите се нарязват наситно и се запържват в олиото на умерен огън, докато омекнат. Към тях се прибавя нарязаната наедро наденица.
3
Сарми с боб и наденица 3След 2–3 минути се слага червеният пипер и се отстранява от огъня. Прибавя се свареният и отцеден боб и плънката се овкусява със сол и черен пипер.
4
Сарми с боб и наденица 4С нея се навиват сарми, които се поставят в тава.
5
Сарми с боб и наденица 5Лукът за соса се реже наситно и се запържва в олиото. Когато омекне, се подправя със сухия джоджен, наливат се доматите и 300 мл вода. Готовият сос се овкусява със сол, пипер и захар.
6
Сарми с боб и наденица 6Сармите се заливат със соса и се пекат покрити с капак за 30 минути на 200 градуса с вентилатор. След това капакът се маха и ястието се допича за още 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

03.01.2015
супер
5.
Изпрати
лично съобщение

17.06.2014
Аз правих тези сарми с кисело зеле и ги заливах с доматите, защото щяха да станат доста кисели. Пак се получиха добре.
4.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2013
Много ми допадна хрумването с наденицата - до сега бях правил подобна рецепта, но постна (с кисело зеле и боб). Заслужава си да я пробвате...
3.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2013
Изглежда много вкусно. Днес ще го готвя, но с кисело зеле.
2.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2013
Ще се пробва!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта