Шкембе по индиански

Дата: 03.11.2005
Източник: Бон Апети
Шкембе по индиански
 
Необходими продукти:
500 г шкембе
1/2 ч. л. кимион
1 ч. л. риган
2-3 с. л. олио
1 щипка лют червен пипер
1 дафинов лист
1 глава лук
2 домата
2 червени чушки
2 скилидки чесън
4 кисели краставички
200 г царевица от консерва
1/2 с. л. сол
1/2 лимон
4 картофа
2 свински крачета
200 г ряпа
200-300 г зеле
1/2 ч. л. червен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Шкембе по индианскиШкембето се измива добре и се натрива с лимон. Поставя се в тенджера под налягане заедно с добре почистените свински крачета и след като налягането се вдигне, се вари 1 – 1 1/2 часа.
2
Шкембе по индиански 2Сварените крачета и шкембе се изваждат, бульонът се запазва. След като се охладят, крачетата се обезкостяват, а месото им и шкембето се нарязват надребно.
3
Шкембе по индиански 3Лукът, чесънът и чушките се нарязват наедро, доматите се обелват и се нарязват на малки парчета, краставичките се наситняват.
4
Шкембе по индиански 4Олиото се загрява и в него за 2-3 минути се запържват лукът, чесънът и чушките. След това се добавят наситнените домати, поръсва се с двата вида червен пипер, изсипва се царевицата и се ароматизира с дафинов лист, риган и кимион.
5
Шкембе по индиански 5Запръжката се загрява 1-2 минути на слаб котлон, след което се добавят нарязаните наситно краставички.
6
Шкембе по индиански 6
Картофите се нарязват наедро и се поставят в бульона. Посолява се, добавя се нарязаните наедро ряпа и зеле, тенджерата се затваря и щом се вдигне налягането, се вари 10 минути. След това се прибавя нарязаното месо.


7
Шкембе по индиански 7Гювечета се пълнят до средата с готовата супа, отгоре се сипва от запръжката и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта