Шоколадов кейк с ванилия

Дата: 19.06.2003
Източник: Бон Апети
Шоколадов кейк с ванилия
 
Необходими продукти:
250 г течна сметана
1 ч. л. бакпулвер
1 1/2 ч. ч. захар
2-3 с. л. прясно мляко
1 шоколад
1 ванилия
6 жълтъка
200 г брашно
250 г маргарин
1/4 ч. л. сода
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов кейк с ванилияЖълтъците се отделят, слагат се в купа и се разбиват заедно със захарта, докато побелеят. Прибавя се маргаринът и разбиването продължава до получаването на мек маслен крем.

2
Шоколадов кейк с ванилия 2Към крема постепенно, при непрекъснато бъркане се налива сметаната, след това се сипва брашното, добавят се бакпулверът, ванилията и содата и отново се разбива.
3
Шоколадов кейк с ванилия 3В купа се начупва шоколадът, залива се с прясното мляко и се поставя в съд с гореща вода, за да се разтопи.
4
Шоколадов кейк с ванилия 41/3 от готовия крем се отделя, а в останалите 2/3 се налива разтопеният шоколад и се разбива с миксер.
5
Шоколадов кейк с ванилия 5 В намаслена и набрашнена форма за кекс се сипва половината от бялата смес, върху нея се нанася половината от шоколадовата смес, досипва се бялата смес и върху нея се нанася останалата шоколадова.
6
Шоколадов кейк с ванилия 6Кейкът се пече в загрята на 180 градуса фурна около 50 минути, като с дървено шишче се проверява дали е изпечен в средата. Ако шишчето е влажно, печенето продължава.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта