Шоколадови гризини

Дата: 28.03.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
175 г брашно
80 г подсладено кондензирано мляко
30 г захар
1 яйце
1/2 ч. л. бакпулвер
2 шушулки кардамон
1 щипка кориандър
1 щипка сол
за шоколада:
250 г шоколадов кувертюр
60 г краве масло
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадови гризиниКондензираното мляко се разбърква с около 20 мл вода.
2
Шоколадови гризини 2В купа се смесват брашното, кардамонът, кориандърът, бакпулверът, захарта и солта.
3
Шоколадови гризини 3Добавя се млякото, замесва се тесто и се разточва на тънка кора върху набрашнен плот.
4
Шоколадови гризини 4След това се нарязва на дълги ленти, които се усукват и се подреждат в тава с незалепващо покритие.
5
Шоколадови гризини 5Мажат се с разбито яйце и се пекат 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, след което се охлаждат.
6
Шоколадови гризини 6Шоколадовият кувертюр и маслото се разтопяват и се разбъркват. Гризините се потапят в шоколада от единия край и се подреждат върху скара или хартия за печене.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2016
Йоана, пропуснатата информация е допълнена, благодарим ти за вниманието. Начинът на приготвяне на шоколада за гризините е посочен в последната (6-та стъпка) от рецептата.
2.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2016
Колко е количеството на школада и маслото?
1.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2016
Изглежда са пропуснати количествата на шоколада и маслото.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


304 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта