Шоколадови целувки

Дата: 05.05.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 белтъка (на стайна температура)
150 г течен шоколад
180 г захар
1 щипка сол
50 г сурови лешници
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадови целувкиБелтъците се разбиват на пяна със солта.
2
Шоколадови целувки 2Сипва се захарта и продължава да се разбива, докато се получи твърд сняг и захарта се разтвори напълно.
3
Шоколадови целувки 3Течният шоколад се загрява в микровълнова фурна и много внимателно се прибавя към белтъчната смес. Шоколадът не трябва да е горещ, за да не спаднат белтъците.
4
Шоколадови целувки 4С помощта на пош от сместа се оформят целувки и се разпределят в две тави, застлани с пергаменова хартия.

5
Шоколадови целувки 5Поръсват се с накълцаните лешници и се пекат около 1 час и 15 минути в загрята на 140 градуса фурна, без вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта