Шоколадово суфле с ванилов сладолед

Източник: Бон Апети
Дата: 29.04.2010
Шоколадово суфле с ванилов сладолед
 
Необходими продукти:
400 г шоколад
4 яйца
100 мл сметана
100 мл прясно мляко
200 г брашно
50 г захар
1 щипка сол
краве масло за намазняване
брашно за поръсване
4 топки ванилов сладолед


Начин на приготвяне:
1
Сметаната и млякото се смесват и кипват. Съдът се дръпва от огъня, прибавя се шоколадът и се разбърква до разтопяването му.
2
Брашното, захарта, разбитите яйцата и солта се смесват и се прибавят към шоколадовата смес. Всичко се разбърква и се налива в предварително намазнени и набрашнени купички. Оставят се в хладилник за 2 часа.
3
Купичките се изваждат, подреждат се в тава и се пекат на водна баня 10–12 минути на 180 градуса.
4
Сервира се със топка ванилов сладолед и по желание може да се добави ванилов сос.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2017
Мария, обикновено използваме течна животинска сметана Президент.
1.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2017
Каква сметана трябва да взема за тази рецепта?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: