Шведска копривена супа с риба

Дата: 30.04.2012
Източник: Бон Апети
Шведска копривена супа с риба
 
Необходими продукти:
600 г коприва
400 г филе от бяла риба (пангасиус)
1 голяма глава лук
2 скилидки чесън
1 л пилешки бульон
30 г краве масло
2 с. л. зехтин
1 връзка магданоз
2 стръка мащерка
1/2 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
150 г заквасена сметана за гарниране
 

Начин на приготвяне:
1
Шведска копривена супа с риба
Копривата се почиства, измива се и се бланшира за кратко в кипяща подсолена вода. След това се шокира в ледено студена.

 


2
Шведска копривена супа с риба 2
Лукът и чесънът се нарязват наситно. Запържват се в зехтина и маслото, на умерена температура. Прибавят се мащерката и индийското орехче.

 


3
Шведска копривена супа с риба 3
Рибата се нарязва на малки кубчета и се слага в съда. Налива се бульонът и се оставя да къкри, докато зеленчуците и рибата омекнат.

 


4
Шведска копривена супа с риба 4
Прибавя се копривата, оставя се да кипне и се слага нарязаният наситно магданоз.

 


5
Шведска копривена супа с риба 5
Пасира се и се прецежда. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


6
Шведска копривена супа с риба 6
Поднася се със заквасена сметана.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта