Скумрия с тапенад от чушки

Дата: 23.07.2004
Източник: Бон Апети
Скумрия с тапенад от чушки
 
Необходими продукти:
1 скумрия
3–4 стръка магданоз
10 връхчета розмарин
1 щипка сол
1 ч. л. горчица
3–4 с. л. зехтин
2 с. л. олио
1 скилидка чесън
50 г черни маслини (без костилките)
3–4 печени чушки
сол и черен пипер на вкус
1 с. л. каперси
 

Начин на приготвяне:
1
Скумрия с тапенад от чушкиРибата се почиства, отстранява се костта, но така, че да не се разполовят филетата, главата се отрязва. Подсушава се, поръсва се със сол и черен пипер и се пече на грил тиган по 10 минути от всяка страна.
2
Скумрия с тапенад от чушки 2Чушките, маслините и чесънът се накълцват наситно. В купа се смесват олиото, зехтинът, горчицата, чесънът и солта. Разбива се до хомогенизиране. Розмаринът, магданозът и каперсите се нарязват наситно, изсипват се в купата, разбърква се добре. Рибата се сервира полята с тапенада от чушки и гарнирана с картофи по каталунски.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


235 ДУШИ ОНЛАЙН
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта