Сочни ребърца

Дата: 29.01.2012
Източник: Венера Митова
ТИТЛА: Чирак
Сочни ребърца
 
Необходими продукти:
1700 г ребра
2-3 щипки черен пипер
1/3 чаена чаша зехтин
няколко скилидки чесън
4 бр. дафинови листа
1 чаена чаша месен булъон
за глазурата :
1 чаена чаша сухо бяло вино
1/3 чаена чаша червен винен оцет
2 суп. лъжици мед
1-2 чаени лъжици лют червен пипер(едросмлян)
 

Начин на приготвяне:
1

Нарязаните поединично ребра се измиват и овкусяват със сол и черен пипер.Слагат се в тавичка и се поръсват със зехтин,прибавя се чесъна , дафиновите листа и булъона.

 


2

Пече се в предварително загрята фурна на 220 градуса за около час, като през 15-20 минути се обръщат.

 


3

В купа смесваме сместа за глазурата и бъркаме  докато меда се разтвори.

 


4

Намазваме ребрата с глазурата , а останалата част я изливаме в тавичката .

 


5

Печем за още 30 минути като отново обръщаме няколко пъти.

Преди поднасяне , ако има много мазнина се изгребва от повърхността на соса.

 

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


294 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта