Солени бонбони

Дата: 29.12.2011
Източник: Бон Апети
Солени бонбони
 
Необходими продукти:
500 г пилешко филе
400 г краве сирене
100 г шунка от бут
3–4 яйца
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Солени бонбони
Месото се сварява с малко сол, след това се смила в блендер.


2
Солени бонбони 2
Яйцата също се сваряват и се нарязват на дребни кубчета. Сиренето се настъргва и половината от него се разбърква с месото и яйцата.


3
Солени бонбони 3
От сместа се оформят топки, като във всяка се слага от нарязаната на кубчета шунка. Овалват се в останалото сирене.

 


4
Солени бонбони 4
Оставят се в хладилник поне за 30 минути и се поднасят като студено предястие.

 

Съвет: За да станат топчетата пухкави, в съда, в който ги овалвате слагайте по малко от настърганото сирене, а не цялото количество. В противен случай стърготините от сирене ще се слепнат от тежестта и няма да се постигне желания ефект.

 

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


261 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта