Спагети „Болонезе – ден и нощ“

Дата: 24.10.2016
Източник: Юлия Гергова
ТИТЛА: Чирак
Спагети „Болонезе – ден и нощ“Спагети „Болонезе – ден и нощ“Спагети „Болонезе – ден и нощ“Спагети „Болонезе – ден и нощ“Спагети „Болонезе – ден и нощ“
 
Необходими продукти:
1 пакет спагети
500 г кайма
500 г доматено пюре
200 г гъби
100 г кашкавал (или сирене „Пармезан“)
олио
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1 червена чушка
1 морков
магданоз
1 стрък мащерка
чубрица, сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Разделяме каймата на две части. Едната част смесваме с нарязана наситно 1/2 глава лук и наситнен стрък магданоз, а другата част – с черен пипер и чубрица. По този начин едната кайма става бяла (като ден) , а другата – тъмна (като нощ).
2
От двата вида кайма оформяме малки топчета (като за супа топчета) и ги запържваме до златисто. Изваждаме ги от тигана и на тяхно място слагаме гъбите. Запържваме ги до златисто и ги изваждаме при топчетата.
3
В същата мазнина запържваме нарязаните наситно лук, чесън, моркови и чушка. След като поомекнат, връщаме гъбите и топчетата от кайма и разбъркваме добре.
4
Посоляваме на вкус и прибавяме доматеното пюре (аз използвах домашно приготвено доматено пюре, смесено с домашен доматен сок и 1 с. л. брашно). Овкусяваме с черен пипер и сол, слагаме стрък мащерка и оставяме да ври до готовност.
5
Сваряваме спагетите в подсолена вода, добавяме от соса, поръсваме с настърган кашкавал (или пармезан) и ... Бон Апети!


Съвет:
Когато поръсвате с настърган кашкавал (пармезан), спагетите и сосът трябва да са горещи, за да се разтопи кашкавалът.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта