Паста с печени домати, маслини и трохи

Апетитна комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 12.07.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г паста (пене)
500 г чери домати
200 г маслини „Каламата“
100 мл зехтин „Екстра върджин“
100 мл бяло вино
10 скилидки чесън
6 стръка мащерка
2 филийки хляб
2 с. л. доматен концентрат
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Паста с печени домати, маслини и трохи
Доматите се разполовяват и се слагат в тава с незалепващо покритие. Заливат се с половината от зехтина. Поръсват се с 4 скилидки чесън, нарязани на шайби, стръковете мащерка и сол.
2
Паста с печени домати, маслини и трохи 2
Пекат се 1 час–1 час и 20 минути в загрята на 150 градуса фурна, без вентилатор, докато започнат да се карамелизират.
3
Паста с печени домати, маслини и трохи 3
Хлябът се смила в блендер. Трохите се заливат с 20 мл зехтин и се разбъркват. Запържват се до златисто в сух тиган.
4
Паста с печени домати, маслини и трохи 4
Добавят се 3 скилидки наситнен чесън и се оставят на огъня, докато и чесънът се запържи. Съдът се дърпа от котлона, трохите се посоляват и се разбъркват.
5
Паста с печени домати, маслини и трохи 5
Останалият чесън се наситнява и се запържва в останалия зехтин. Наливат се виното и доматеният концентрат, сосът се оставя да къкри 4–5 минути на слаб огън. Овкусява се със сол, черен пипер и ригана.
6
Паста с печени домати, маслини и трохи 6
Пастата се сварява в подсолена вода.
7
Паста с печени домати, маслини и трохи 7
Отцежда се и се сипва в тигана при соса. Готви се 1–2 минути.
8
Паста с печени домати, маслини и трохи 8
Добавят се печените домати и нарязаните на шайби маслини, и се разбърква.
9
Паста с печени домати, маслини и трохи 9
Поднася се с трохите.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.06.2023
Уж същото, а толкова различно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: