Спаначен щрудел с изцедено кисело мляко

Дата: 14.06.2010
Източник: Бон Апети
Спаначен щрудел с изцедено кисело мляко
 
Необходими продукти:
300 г спанак (замразен)
сол, черен пипер и зехтин на вкус
1–2 листа див лук
2–3 стръка копър
2–3 стръка магданоз
2 стръка пресен лук
1 жълта чушка
1 червена чушка
100 г чери доматчета
50 г орехи
100 г галета
150 г изцедено кисело мляко
150 г кашкавалена извара
3 яйца
чери доматчета за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Спанакът се задушава в подходящ съд със зехтин. Овкусява се със сол и пипер. Оставя да изстине, прибавят се предварително разбитите яйца и галетата, разбърква се и се разстила в тава с незалепващо покритие или върху хартия за печене. Пече се във фурна, загрята на 150–160 градуса, 10–15 минути в зависимост от дебелината на блата – до получаване на еластична палачинка, която не трябва да е препечена.
2
Кашкавалената извара, млякото, наситнените чушки, пресен лук, копър, магданоз, чери доматчета и натрошените орехи се поставят в купа и се смесват. Овкусяват се със сол, пипер и зехтин.
3
В единия край по дължината на спаначния блат се разпределя равномерно млечната смес и се навива руло. Готовият щрудел се поставя в хладилник за 2–3 часа. Поднася се студен с чери доматчета и наситнения див лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта