Странджанска лопушка

Дата: 01.05.2012
Източник: Бон Апети
Странджанска лопушка
 
Необходими продукти:
600 г филе от толстолоб (мряна, речен кефал, шаран, пъст
3–4 глави лук
2 моркова
1/2 тиквичка
4 скилидки чесън
2 домата
100 г сланина
1/2 връзка джоджен
1/3 връзка копър
1/4 връзка девесил
1/2 ч. л. пушен червен пипер
сокът от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус
16 листа лапад за завиване
олио за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Странджанска лопушка
Рибата се почиства и се нарязва на 8 парчета. Овкусява се със сол, черен и пушен пипер.

 


2
Странджанска лопушка 2
Сланината се нарязва на тънки ленти.

 


3
Странджанска лопушка 3
Лукът се нарязва на полумесеци, тиквичката и моркова на жулиен, доматът на кубчета, чесънът наситно. Пресните билки се наситняват. Всичко се смесва в купа и се овкусява със сока от лимон, сол, черен пипер и пушен червен пипер.

 


4
Странджанска лопушка 4
Листата на лапада се почистват и измиват. Разстилат се и се намзават с олио.

 


5
Странджанска лопушка 5
Върху 2 листа лапад се разпределя зеленчуковата смес, след това се слага рибата и върху нея – резени сланината. Завиват се рулца.

 


6
Странджанска лопушка 6
Пекат се в загрята на 160 градуса фурна, покрити с алуминиево фолио, за 1 час. След това фолиото се отстранява и се запичат на 200 градуса за 20 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


238 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта