Студена грахова супа

Дата: 14.07.2003
Източник: Бон Апети
Студена грахова супа
 
Необходими продукти:
250 г замразен грах
1 картоф
2 малки моркова
1 ч. ч. прясно мляко
2 кубчета пилешки бульон
4–5 с. л. олио
1 стрък лук
1 скилидки чесън
1 ч. л. къри
 

Начин на приготвяне:
1
Студена грахова супаВсички зеленчуци се режат наедро и се запържват в мазнината за около минута. Заливат се с 1 л вряла вода, добавят се натрошените кубчета пилешки бульон и супата ври около 15 минути.
2
Студена грахова супа 2Слага се замразеният грах и варенето продължава още 3 минути, след което се пюрира. Прибавя се кипналото прясно мляко и се разбърква.
3
Студена грахова супа 3Супата се сервира охладена и поръсена със ситно нарязаните пера зелен лук.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта