Суфле от дюли

Дата: 15.11.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 дюля (300 г)
1/2 ч. л. смлян джинджифил
2 с. л. брашно
3 с. л. захар
3 яйца
125 мл прясно мляко
пудра захар за поръсване
масло за намазване
сокът от 1/2 лимон
1 ч. л. ракия от дюли
4 с. л. захар
1/2 ч. л. канела
 

Начин на приготвяне:
1
Суфле от дюлиВ тенджера се кипва вода, налива се лимоновият сок, сипва се захарта, слага се почистената от семето и нарязана дюля и се сварява.
2
Суфле от дюли 2Свареният плод се намачква и се претрива през цедка. Когато се охлади, при него се налива ракията и се разбърква.
3
Суфле от дюли 3Прясното мляко се сварява с канелата и джинджифила. Жълтъците се разбиват със захарта и брашното и в тях се налива горещото мляко, като се разбива енергично. Загрява се на тих огън, докато се сгъсти.
4
Суфле от дюли 4След това сместа се охлажда и се разбърква с разбитите на сняг белтъци и пюрето от дюли.
5
Суфле от дюли 5Малки купички се намасляват, стените им се поръсват с пудра захар и в тях се сипва суфлето (пълни се до 3/4 от обема на купичките). Пече се в предварително загрята на 180- 200 градуса фурна около 20-25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
Jah Nikolov се регистрира в сайта.
Preslava Tsoneva се регистрира в сайта.
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта