Супа от целина със сметана и бекон

Дата: 11.01.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава целина
1 глава лук
100 г бекон „Панчета”
850 мл пилешки бульон
100 мл животинска сметана
30 г краве масло
2 с. л. зехтин
1 дафинов лист
1/2 връзка мащерка
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Супа от целина със сметана и бекон
Целината се обелва и нарязва на кубчета, лукът – наситно.

 


2
Супа от целина със сметана и бекон 2
В тенджера се загрява зехтинът и в него се запържват резените бекон. След като стане златист и хрупкав, се изважда и запазва за гарниране.

 


3
Супа от целина със сметана и бекон 3
В същият съд се добавя маслото и в него се запържват лукът. След като омекне, се добавя целината, запържва се за кратко.

 


4
Супа от целина със сметана и бекон 4
Налива се пилешкият бульон и се подправя с дафиновия лист и цели стръкчета мащерка, завързани в марля. Готви се на слаб огън, докато целината омекне.

 

 


5
Супа от целина със сметана и бекон 5
Когато е готова, се изважда марлята с мащерката и дафиновият лист. Пасира се и се добавя сметаната. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


6
Супа от целина със сметана и бекон 6
Кипва се и се сервира с панчетата и капки зехтин.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта