Свински пържоли с балсамов оцет

Дата: 11.06.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г свинско контрафиле
2 скилидки чесън
150 мл домашен пилешки бульон
100 мл бяло вино
4 с. л. краве масло
2 с. л. зехтин
1 с. л. дижонска горчица
4 с. л. балсамов оцет
1 стрък розмарин
брашно
сол и черен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Свински пържоли с балсамов оцет
Месото се обезципява и се нарязва на 8 еднакви парчета. Леко се натискат с пръсти (не се начукват). От едната страна се намазват с горчицата, поставя се в тава с брашно на дъното, с горчицата надолу. Намазават се отгоре и се овалват хубаво  в брашното.

 


2
Свински пържоли с балсамов оцет 2
В дълбок тиган се загряват маслото и зехтина, в него се запържват за 30 секунди наситнените чесън и розмарин. Слагат се пържолите и се пържат до златиста коричка, от двете страни. Наливат се виното и бульона и съдът се оставя на котлона, докато течността се редуцира наполовина.

 


3
Свински пържоли с балсамов оцет 3
Накрая се добавя балсамовият оцет, овкусява се със сол и черен пипер и се готви за около 5 минути.

 


4
Свински пържоли с балсамов оцет 4
Пържолите се поднасят със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2016
Бързо, лесно, вкусно
7.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2015
Бързо. лесно и вкусно :)
6.
Изпрати
лично съобщение

30.06.2015
Вкуснооо
5.
Изпрати
лично съобщение

12.06.2015
Лесни, бързи и изключително вкусни.
4.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2014
Много вкусни.Е,разбира се малко ги промених,но пак станаха мноооого ароматни и най-интересното е,че всички аромати се смесват и не накъртва,нито горчицата,нито оцет балсамико.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта