Тарт с червен лук и козе сирене

Дата: 11.09.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г бутертесто
400 г козе сирене
900 г червен лук
50 г краве масло
2 с. л. кафява захар
брашно за поръсване на плота
жълтък за намазване
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Тарт с червен лук и козе сирене Лукът се нарязва на полумесеци, посолява се и се запържва в маслото, докато започне да се карамелизира.
2
Тарт с червен лук и козе сирене  2Прибавя се захарта, оставя се на котлона закратко, доливат се 2–3 с. л. вода и се подправя със сол и черен пипер.
3
Тарт с червен лук и козе сирене  3Сиренето се реже на парчета с дебелина 1 пръст.
4
Тарт с червен лук и козе сирене  4Бутертестото се разточва натънко върху набрашнен плот. Изрязват се правоъгълници с размери 10 х 15 см. С остро ножче, по краищата, се изрязва борд – около 1 см. Средата се надупчва с вилица, за да не се надига при печене, а да се надуят само краищата.
5
Тарт с червен лук и козе сирене  5Поставят се на разстояние един от друг в тава, покрита със силиконов килим.
6
Тарт с червен лук и козе сирене  6В средата на всеки правогълник се разпределя лукът, отгоре се подреждат парчетата сирене. Краищата се намазват с жълтък, разбит с малко вода.
7
Тарт с червен лук и козе сирене  7Пече се в загрята на 180 градуса фурна до готовност – около 15 минути. По желание се сервира с листенца рукола.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта