Телешка яхния

Дата: 15.02.2013
Източник: Бон Апети
Телешка яхния
 
Необходими продукти:
800 г телешки шол
2 моркова
2 картофа
1/4 глава целина
3 малки глави червен лук
1/2 ч. ч. червено вино „Пино ноар”
3 ч. ч. телешки бульон
2 дафинови листа
2 с. л. олио
2 с. л. краве масло
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
за маринатата:
1 ч. ч. червено вино „Пино ноар”
2 скилидки чесън
2 с. л. сос „Уорчестър“
1 с. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Телешка яхния
Месото се нарязва на кубчета с размер 3x3 см. Поставя се в купа, към него се прибавят чесънът, стрит на паста с малко сол, дижонската горчица, черен пипер, червеното вино и сосът „Уорчестър“. Оставя се в хладилник поне за 2 часа, да се маринова.

 


2
Телешка яхния 2
След това се изважда от маринатата и се овалва в брашно.

 


3
Телешка яхния 3
Запържва се в сгорещените масло и олио, до златисто, от всички страни.

 


4
Телешка яхния 4
Наливат се виното и бульона, прибавят се дафиновите листа, поставя се капак и се оставя да се готви на слаб огън за около 2,5 часа. Подправя се със сол и черен пипер.

 


5
Телешка яхния 5
Морковите, картофите и целината се нарязват на кубчета, а лукът на лодки.

 


6
Телешка яхния 6
Зеленчуците се сипват към месото, налива се 1/2 л вода. Поставя се капак и се оставя да къкри на слаб огън, докато зеленчуците омекнат – около 1 час. После се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2016
Да,много е вкусно ястието.Аз също не сложих сос ,,Уорчестър“,но резултата пак беше УАУ!
4.
Изпрати
лично съобщение

17.11.2015
Вкусно се получи,но предпочитам свинско.Просто реших да опитам и телешко.
3.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2015
Чудесна яхния ми се получи :-) Добавих всички съставки,но нямах чесънче...Но въпреки това е много вкусно :-)
2.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2014
Много хубава яхнийка! Позамених някои съставки като например червеното вино с бяло поради липса на първото, червения лук с бял и позабравих да сложа Уорчестър и въпреки всичко пак се получи много вкусно. Какво ли ще стане, ако спазя рецептата.. :) Супер!
1.
Изпрати
лично съобщение

08.12.2013
Рецептата е уникална. Пробвайте я задължително.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


245 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта