Телешко филе със спанак и „Моцарела”

Дата: 16.03.2010
Източник: Бон Апети
Телешко филе със спанак и „Моцарела”
 
Необходими продукти:
700 г телешко филе
листа салвия за украса
сол и бял пипер на вкус
100 мл бяло вино
2 топки „Моцарела”
2 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
150 г краве масло
150 г брашно
600 г спанак
мазнина за тавата
 

Начин на приготвяне:
1
Филето се реже на стекове, които се начукват и се посоляват. Овалват се в брашното и се пържат в маслото за по 2 минути от всяка страна. Поставят се в отделен намазнен съд за печене.
2
Спанакът се почиства и измива. Бланшира се в подсолена вода и се овкусява със сол и бял пипер.
3
Чесънът се запържва в зехтина за 1 минута, изважда се и в така овкусения зехтин за 2 минути се сотира спанакът.
4
Спанакът се разпределя върху подготвените филета, като отгоре се поставя шайба „Моцарела”.

5
Пече се на 200 градуса, докато моцарелата се разтопи. При сервиране ястието се украсява с листа салвия.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


205 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта