Терин

Дата: 17.03.2010
Източник: Бон Апети
Терин
 
Необходими продукти:
1 кг пилешки дробчета
2 глави лук
70 мл коняк
3 с. л. зехтин
50 г заквасена сметана
30 мл бяло вино
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
ТеринСуровите дробчета се поставят в голяма цедка за около 1 час, за да се отцедят. Почистват се от ципите и жилите.
2
Терин 2В подходяща купа се слагат отцедените и почистени дробчета, добавят се конякът, поръсват се със сол и пипер и всичко се разбърква добре. Дробчетата се прехвърлят в дълбок съд и се оставят да престоят в хладилник 2–3 часа.
3
Терин 3Лукът се наситнява и се запържва за 3–4 минути в зехтина, задушава се с виното и се добавя към дробчетата заедно със сметаната. Всичко се разбърква добре или се пасира.
4
Терин 4Сместа се изсипва в правоъгълна тава за кекс или друга форма по желание, която се поставя в друг съд с вода и се пече на водна баня около 2 часа на 130 градуса. Оставя се да изстине и се съхранява в хладилник. Поднася се с препечен хляб.



Съвет:
Добре е след всяко сервиране това, което остава, да се съхранява увито във фолио тип пластик.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


425 ДУШИ ОНЛАЙН
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта