Торта „Пиня Колада”

Дата: 29.07.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
400 г брашно
2 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
400 г светла кафява захар
250 г краве масло (на стайна температура)
400 мл прясно мляко
5 яйца
2 ванилии
за ананасовата плънка:
1 консерва ананас на кубчета (800 г)
200 г захар
сокът от 1 лимон
за крема:
3 белтъка
50 мл вода
200 г захар
300 г краве масло (на стайна температура)
150 мл кокосово мляко
150 мл тъмен ром
100 г кокосови стърготини

Начин на приготвяне:
1
Торта „Пиня Колада”Брашното се смесва със содата, бакпулвера, солта и ванилиите. Добавят се кафявата захар, 300 мл от млякото и маслото, и се разбърква с миксер до хомогенизиране. Сипват се и разбитите с останалото мляко яйца и отново се разбърква.
2
Торта „Пиня Колада” 2Сместа се изсипва в кръгла силиконова форма и се пече 1 час и 20 минути на 160 градуса.
3
Торта „Пиня Колада” 3Охлажда се и се реже на 3 блата.
4
Торта „Пиня Колада” 4Плънката се приготвя като захарта се смесва с ананаса (заедно със сока от консервата) и лимоновия сок, готви се на слаб огън, до получаване на сладко и се охлажда.
5
Торта „Пиня Колада” 5От захарта и водата за крема се приготвя захарен сироп. Налива се на тънка струйка към разбитите белтъци, при непрекъснато бъркане.
6
Торта „Пиня Колада” 6Охлажда се леко и постепенно се добавят маслото и кокосовото мляко.
7
Торта „Пиня Колада” 7Блатовете се сиропират с рома.
8
Торта „Пиня Колада” 8Върху първия блат се слага половината ананасова плънка.
9
Торта „Пиня Колада” 9Отгоре се разпределя 1/3 от крема.
10
Торта „Пиня Колада” 10Следва вторият блат и върху него – останалата ананасова плънка и крем.
11
Торта „Пиня Колада” 11Завършва се с третия блат, намазва се с останалия крем и се зафилва.
12
Торта „Пиня Колада” 12Готовата торта се поръсва със запечените на сух тиган кокосови стърготини и се оставя в хладилник за 4 часа.


Съвет:
Ако нямате силиконова форма, може да използвате форма за печене с подвижно дъно и хартия, намазана с масло и поръсена с брашно. Вместо ром може да използвате захарен сироп с есенция ром.

Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2015
Уникална торта. Направо не усетихме кога свърши. Комбинацията е страхотна.
7.
Изпрати
лично съобщение

30.12.2014
Прекрасно вкусна и сравнително лесна за приготвяне, когато \"шефът\" има желание да отдели малко от времето си!
6.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2014
Супер
5.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2014
Много вкусна и ефектна :)
4.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2015
оо и тази пищна богата на вкусове торта ще се наложи да я направя
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


381 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлозар се регистрира в сайта.
Ради Стоева се регистрира в сайта.
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта