Торта с грах и маслини

Източник: Бон Апети
Дата: 19.08.2002
Торта с грах и маслини
 
Необходими продукти:
250 г брашно
100 г маргарин
3-4 с. л. вода
сол
250 г сварен грах
150 г извара
100 г маслини
100 г настърган кашкавал
3 яйца
1 клонка магданоз
1/2 ч. ч. прясно мляко
1 ч. л. горчица


Начин на приготвяне:
1
Торта с грах и маслини
От изброените продукти се омесва меко и разтегливо тесто. Оставя се да отлежи.
2
Торта с грах и маслини 2
Яйцата се разбиват с млякото и щипка сол. Прибавят се почистени от костилките маслини, грах, извара, кашкавал, горчица и нарязан магданоз и се разбъркват, докато се смесят.
3
Торта с грах и маслини 3
Тестото се разточва на тънка кора и се слага в намазана с масло тава (кората трябва да е по-голяма от тавата), притиска се плътно и стърчащите краища се отрязват. Изсипва се плънката. Първите 15 минути тортата се пече на 220 градуса, след това температурата се намалява на 180 градуса и се пече, докато плънката се втвърди.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: