Торта с грах и маслини

Дата: 19.08.2002
Източник: Бон Апети
Торта с грах и маслини
 
Необходими продукти:
250 г брашно
1/2 ч. ч. прясно мляко
1 клонка магданоз
3 яйца
100 г настърган кашкавал
100 г маслини
150 г извара
250 г сварен грах
сол
3-4 с. л. вода
100 г маргарин
1 ч. л. горчица
 

Начин на приготвяне:
1
Торта с грах и маслиниОт изброените продукти се омесва меко и разтегливо тесто. Оставя се да отлежи.
2
Торта с грах и маслини 2Яйцата се разбиват с млякото и щипка сол. Прибавят се почистени от костилките маслини, грах, извара, кашкавал, горчица и нарязан магданоз и се разбъркват, докато се смесят.
3
Торта с грах и маслини 3Тестото се разточва на тънка кора и се слага в намазана с масло тава (кората трябва да е по-голяма от тавата), притиска се плътно и стърчащите краища се отрязват. Изсипва се плънката. Първите 15 минути тортата се пече на 220 градуса, след това температурата се намалява на 180 градуса и се пече, докато плънката се втвърди.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта