Вкусни домашни еклери

Дата: 21.10.2016
Източник: Десислава А.
ТИТЛА: Чирак
Вкусни домашни еклериВкусни домашни еклери
 
Необходими продукти:
за еклерите:
1 ч. ч. вода
1/2 ч. ч. олио
1 ч. ч. брашно
3-4 яйца
за ваниловия крем:
500 мл прясно мляко
5 с. л. брашно
1/2 ч. ч. вода
7-8 с. л. захар
50 г краве масло
3 ванилии
 

Начин на приготвяне:
1
Водата и олиото се смесват в подходящ съд и се оставят на котлона, докато сместа заври. Добавя се брашното и се бърка няколко минути, докато се получи гъста смес. След това съдът се дърпа от котлона и сместа се оставя да се охлади.
2
Към охладената смес, едно по едно, се добавят яйцата, като след всяко се разбърква добре. Тестото става още по-гъсто и лепкаво.
3
С помощта на лъжица се загребва малко от сместа и се слага в намаслена или застлана с хартия за печене тава, като между еклерите се оставя известно разстояние. Не е необходимо, формата на еклерите да е идеална, защото при печене те се дооформят. Еклерите се пекат около 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
4
Ваниловият крем се приготвя като към заврялото със захарта мляко се добавя размитото с малко вода брашно. След това се бърка непрекъснато няколко минути, слага се и маслото и се бърка още няколко минути. Накрая се добавят ванилиите.
5
Охладените еклери се разрязват внимателно през средата и се пълнят с крем, с помощта на малка лъжичка. Няма опасност, кремът да се разтече, тъй като с негова помощ, еклерите се слепват.

6
Готовите еклери се поръсват обилно с пудра захар.

По желание може да се приготви и заливка от шоколад или карамел.

Получават се около 25-30 еклера.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


424 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта