Ябълки баклава

Дата: 23.10.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 ябълки „Златна превъзходна“
80 г орехи
80 г кафява захар
50 г краве масло
1 ч. л. канела
за сиропа:
100 мл вода
2 с. л. захар
2 с. л. мед
 

Начин на приготвяне:
1
Ябълки баклаваЯбълките се обелват, а вътрешната част със семките се отстранява с корер. Нарязват се на 8 шайби.
2
Ябълки баклава 2Орехите се наситняват и се смесват със захарта и канелата.
3
Ябълки баклава 3Шайбите ябълки се подреждат на 4 кули с по 8 шайби в намазнена с разтопеното масло тава, като между пластовете се слага от ореховата смес. Пекат се на 180 градуса с вентилатор за 20 минути.
4
Ябълки баклава 4Водта, захарта и медът за се кипват в касерола и сиропът се вари, докато се сгъсти. Оставя се да се охлади и ябълките се заливат с него.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2015
Много добра рецепта !
10.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2014
чудесно е
9.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2014
Изключително вкусно!
8.
Изпрати
лично съобщение

14.11.2013
Бърз и лесен за приготвяне десерт и доста здравословен. Разкошна глезотия за любителите на здравословното хранене.възхитена съм.
7.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2013
Невероятно вкусна рецепта за печени ябълки !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта