Зелен, черен, розов и плодов чай

Гост: Ралф Янеки, чаен специалист
Източник: Бон Апети
Дата: 21.01.2009
Зелен, черен, розов и плодов чай
 
Необходими продукти:
1 1/2 л вода
3 ч. л. розов чай
2 1/2 ч. л. плодов чай
2 1/2 ч. л. бял чай
2-3 ч. л. матине
1 ч. л. ърл грей
1 ч. л. традиционен индийски чай


Начин на приготвяне:
1
Зелен, черен, розов и плодов чай
Водата се кипва в електрическа кана, а различните видове чай се разпределят в отделни чаени сетове.
2
Зелен, черен, розов и плодов чай 2
След като водата кипне се заливат последователно розовият и плодовият чай и се оставят да се запарват 5-7 минути. Запареният чай се прецежда в чаена чаша и може да се консумира дори без захар.
3
Зелен, черен, розов и плодов чай 3
След плодовия и розовия чай с гореща вода се заливат двата вида черен чай (традиционен индийски чай и ърл грей). Запарват се 3-5 минути и се прецеждат в чаени чаши.
4
Зелен, черен, розов и плодов чай 4
Последни се заливат с престоялата 5 минути вода двата вида зелен чай (бял чай и матине), като температурата на водата трябва да е 80-90 градуса. Запарват се 1-2 минути и се прецеждат в чаени чаши.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: