Зелен фасул

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Зелен фасул
 
Необходими продукти:
750 г зелен фасул
гранулиран чесън и сол на вкус
1/2 ч. л. сушен копър
2 скилидки чесън
2 глави лук
2 филии хляб
5 ивици бекон
50 г бадеми
100 г кашкавал
200 г заквасена сметана
250 г печурки
олио за поливане
 

Начин на приготвяне:
1
Зелен фасул Зеленият фасул се нарязва на парчета, сипва се в тенджера с кипнала подсолена вода и се вари 15-20 минути. След това фасулът се отцежда, а малко от течността се запазва.
2
Зелен фасул  2Ивиците бекон се слагат в сух тиган и след като се изпекат от едната страна, се обръщат, за да се изпекат и от другата. Когато са готови, се изваждат върху салфетка, за да се отнеме излишната мазнина. Нарязват се надребно.
3
Зелен фасул  3Гъбите се нарязват на филийки, чесънът – наситно. Запържват се за няколко минути в мазнината от бекона. Щом се зачервят, се поръсват със смлените бадеми, разбъркват се и се оттеглят от котлона.
4
Зелен фасул  4В тигана се сипва свареният фасул и се посолява. Добавят се нарязаният на малки парчета запечен бекон и заквасената сметана, поръсва се с копър, разбърква се и се прехвърля в подходяща тавичка.
5
Зелен фасул  5 Филиите хляб се поставят в малка тава, поливат се с олио и се запичат във фурна от двете страни. Щом са готови, се поръсват с лучено брашно и копър, начупват се и се смилат.
6
Зелен фасул  6Лукът се нарязва на колелца и се пържи в обилно количество сгорещено олио. След това се отцежда от мазнината и шайбите се нареждат върху фасула в тавата.
7
Зелен фасул  7Накрая фасулът се поръсва с хлебните трохи и се покрива с настъргания кашкавал. Ястието се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато се зачерви.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


143 ДУШИ ОНЛАЙН
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
Ради Стоева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта