Пикантни пържени калмари

Перфектно мезе за лятото
Източник: svetla
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 14.06.2023
 Пикантни пържени калмари
 
Необходими продукти:
500 г пресни калмари
200 г кисело мляко
200 г брашно
2 яйца
1/2 лимон
2 скилидки чесън
1 с. л. сос „Шрирача“
1 ч. л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене на маслена баня


Начин на приготвяне:
1
Калмарите се почистват и се измиват добре. Тубите се режат на кръгчета, а пипалата – на две.
2
Киселото мляко се разбърква със стрития на паста чесън, лимоновия сок, соса „Шрирача“, пушения червен пипер, сол и черен пипер на вкус.
3
Калмарите се мариноват в тази смес за няколко часа в хладилник. След това се отцеждат от маринатата и се подсушават.
4
Яйцата се разбиват и малко по малко към тях се сипва брашното. Трябва да се получи гъста смес. Овкусява се със сол и черен пипер.
5
Калмарите се потапят в сместа и се пържат на маслена баня на няколко пъти за 2–3 минути. Изваждат се от мазнината.
6
Сервират се с резени лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


245 ДУШИ ОНЛАЙН
vitorio78 се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Венециански бисквити
Даниела Стоянова се регистрира в сайта.
Ирина се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: