Агнешка чорба със зелен фасул

Източник: Бон Апети
Дата: 16.09.2005
Агнешка чорба със зелен фасул
 
Необходими продукти:
2 стръка джоджен
1 яйце
1 ч. ч. кисело мляко
2 ч. л. брашно
черен пипер и сол на вкус
джолан и кости от 1 малка агнешка плешка
250 г зелен фасул
1 глава кромид лук
1 1/2 домат (200 г)
1 зелена чушка
10-12 стръка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Агнешка чорба със зелен фасул
Месото и почистеният, но необелен лук се слагат в тенджера, заливат се с 1,5 литра вода и се сваряват. Зеленият фасул, доматите и чушката се нарязват надребно.
2
Агнешка чорба със зелен фасул 2
Свареното месо и лукът се изваждат, в бульона се изсипват нарязаните зеленчуци, посоляват се и се сваряват.
3
Агнешка чорба със зелен фасул 3
Свареното месо се обезкостява и се нарязва на малки парчета. Лукът се обелва и също се нарязва надребно. Щом се сварят зеленчуците, месото и лукът се връщат в тенджерата и се поръсват с наситнените магданоз и джоджен.
4
Агнешка чорба със зелен фасул 4
Брашното се запича в сух тиган до златисто. След това се налива вода и се разбърква, докато стане на кашичка. Прибавя се киселото мляко, разбърква се и се счупва яйцето. Подправя се със сол и черен пипер.
5
Агнешка чорба със зелен фасул 5
В застройката се наливат 2-3 черпака от бульона, разбърква се и се излива в супата. Разбърква се добре и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: