Агнешка курбан чорба

Източник: Бон Апети
Дата: 20.05.2002
Агнешка курбан чорба
 
Необходими продукти:
1 агнешки врат (около 700-800 г)
2 домата
1 връзка пресен лук
1 зелена чушка
1 яйце
1/2 ч. ч. ориз
5-6 зърна черен пипер
магданоз
джоджен



Начин на приготвяне:
1
Агнешка курбан чорба
Вратът се вари в подсолена вода 30-40 минути. Образувалата се пяна се отстранява и се слагат зърната пипер.
2
Агнешка курбан чорба 2
Лукът и чушката се нарязват на малки парчета, слагат се при омекналото месо и се варят 15-20 минути.
3
Агнешка курбан чорба 3
След това се сипва оризът. Разбърква се непрекъснато, за да не залепне за дъното.
4
Агнешка курбан чорба 4
Доматите се настъргват и се прибавят към чорбата. Когато стане готово, месото се изважда, нарязва се на по-едри парчета и се връща обратно в чорбата. Подправя се с накъсан джоджен (или 1 с. л. сух).
5
Агнешка курбан чорба 5
Супата се застройва, като през цедка се изсипва разбитото яйце и се разбърква непрекъснато. Сервира се в купичка и се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2018
Това е традиционно харесван вкус в къщи. С червена щушка става по-шарено :-)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
здр лора и стоян,страхотни сте,и рецептите са ви супер но неможах да разбера как точно да направя застройката,само със яйце така ли,благодаря ви предварително
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: