Агнешки хот-дог

Агнешка кайма с аромат на джоджен, кимион и канела в хрупкава франзела с подлучен млечен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 02.05.2006
Агнешки хот-дог
 
Необходими продукти:
600 г обезкостено агнешко месо (кайма)
4 малки франзели
3 листа зелена салата
1 глава лук
1 домат
10 листа джоджен
1 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. кимион
1/4 ч. л. канела
1/2 кофичка кисело мляко
5-6 листа пресен джоджен (1/2 ч. л. сух)
бялата част на 1 стрък пресен чесън
1 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Агнешки хот-дог
Бутът се обезкостява, ципите и жилите се отстраняват. Месото се нарязва на едри късове и се слага в кухненски робот заедно с нарязаната на четвъртини глава лук, листата джоджен, солта, кимиона, канелата и зехтина и се смила.
2
Агнешки хот-дог 2
От готовата кайма върху обилно намазнена повърхност се оформят 4 кюфтета. От тях се правят кебапчета с дължината на франзелите. Пекат се върху предварително загрят грил тиган или скара около 4 минути от всяка страна.
3
Агнешки хот-дог 3
Франзелите се разрязват на две половини, без да се разделят напълно. Вътрешната им част се запича на грил тиган или скара.
4
Агнешки хот-дог 4
В купа се слага киселото мляко, посолява се, налива се зехтинът, сипват се наситнените листа джоджен и чесън, поръсва се с черен пипер на вкус и се разбърква.
5
Агнешки хот-дог 5
Доматът се нарязва на кръгчета, зелената салата – на ивици и лукът – наситно.
6
Агнешки хот-дог 6
Върху всяко изпечено хлебче се намазва от млечния сос, нареждат се кръгчета домати, слагат се ивици зелена салата, кетчуп и по едно от агнешките кебапчета. Двете половини се затварят и сандвичите се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: